Viime perjantaina matkattiin Taimin kanssa Varkauteen. Käytiin ottamassa pieni agilitytuntuma sunnuntain kisoihin, joissa ohjaisin Marttia sen ensimmäisissä agilitykisoissa. Nauru Otettiin myös Taimin kanssa samoja pikkutreenejä ja keppejä hurjan kivalla menolla. Martti on harrastanut agia enemmänkin, mutta ollut tauolla siitä parisen (?) vuotta. Viime lappalaisagissa saatiin kuningasidea, että lähden sen kanssa kisoihin, ja Varkauden kisat olivat hyvä paikka aloittaa. 

Lauantaina olin kuunteluoppilaana pk-tottiskoulutuksessa. Paikalla oli erilaisia koiria, ja erilaisia ongelmia. Oli mielenkiintoista seurata koulutusta.Sain muutaman ihan suoraan omiin treeneihin siirrettävän jutun, ja kaivattua motivaatiota alkoi kumpuilla sisältäni. Ajatuksia heräsi enemmänkin, katsoo nyt kehtaanko kirjoittaa niitä julki. Otin pihalla Taimin kanssa myös pikkutreenin, kun se oli mukana. Seuraamista ja täyskäännöstä uusin jipoin kokeiltuna, ja toimi muutes himppasen hyvin! Muuta ei kai tehty, paitsi eteenmeno, joka über. Taimi oli taas tyyliä "irtoaa nahoistaan" - oltiinhan sentään HauHau-hallin pihassa. ;) 

Sunnuntaina sitten liideltiin kahteen otteeseen. Aamulla Martilla kaksi starttia. Ensimäinen rata oli parempi. Lähti hyvin, Martti lukee itse rataa hyvin, osaa esteet ja irtoaa niille sekä hidastaa kontakteille. Kepeilla meidän taktiikat eivät vielä kohdanneet. Martti osaa pujotella itse, mutta ei aloittaa keppejä, vaan aloittaisi ne mielellään väärältä puolelta, kun se osaa niin hyvin kepin kierron. Toisella radalla keppien aloitus onnistui, mutta sitten myöhemmin virhe niillä, jota ei korjattu, ja olikohan se hylky jo sitä ennen. A-este tavallaan houkutteli Marttia. :D Mutta joo, oikein kehityskelpoinen kisakoira, kyllä se luokkaakin vielä tulee vaihtamaan. ;) Huippu äijä!

Välillä käytiin kuivattelemassa ja ottamassa päiväunta, ja ei kun jatkamaan iltapäiväksi kolmosluokkiin. Ensimmäinen rata oli helpomman oloinen. Oikeastaan en muista enää radasta muuta kuin että menin sitten vissiin tuulettamaan liian aikaisin. Enkä edes tiedostanut sitä. No, siis sanomattakin selvää, että radalta tuli 5, viimeinen rima tipahti. Mutta ihanneaikaan mentiin. :) Toisella radalla otettiin hylky, kun muurilta piti tehdä tiukka käännös, enkä ehkä tarpeeksi hakenut Taimia mukaan, kun se meni muurin ees taas. Sen jälkeen olikin helppo treenailla kontakteja, sekä kokeilla vaikeaa keppijuttua. Tiukka vienti kepeille, ja takaaleikkaus, mutta Taimi ei kestänytkään sitä. No, ei uusittu, vaan jatkeskeltiin vaan loppuun. Eipä siinä, kokemus karttuu koko ajan, ja sitä kaivataan. 

Tänään käytiin ottamassa palauttava treeni, kun huomiset vakkarit jäänee väliin. Taimin kanssa tein vastaavaa kepeille manoa ja takaaleikkausta, onnistui ihan joka kerta. Otin myös toisella mahdollisella tavalla, jossa jäin vasurille ohjaamaan, ja sekin onnistui. Toisena pätkänä tehtiin suora, jonka päässä tiukka käännös takaisin päin muurilta, ja suora takaisin, lopetus A:lle, johon saisi olla reippaampikin alastulo. Ei siis ole huono nyt, mutta voisi olla ihan hiukkasen nopeampi, jolloin saataisiin meille erittäin tärkeää aikaa voitettua. Ihan ok, mutta eteenmeno minun juostessa mukana voisi kai olla parempikin. A:lla myös tuli vähän sählää, kun se kerran pysähtyi liian aikaisin, ja kerran meinasi lähteä ennen lupaa, kiintiövirheet. :D Ihan loppuun pelkkä suoran irtoaminen. Mutta A:ta ja tuota irtoamista voisi pari seuraavaa kertaa ottaa taas ajatuksella. 

Arvin kanssa tehtiin samoja, ja ei kyllä tarvitse miettiä, miksi sen kanssa on tälläisinä päivinä niin ihana treenata. Toinen oli aika hiukka innoissaan, ja irtoaminen oli vedetty huippuunsa - se vaan otti ja lähti suoran päähän ennen kuin itse taisin kereta edes pääsemään liikkeelle. Tehtiin myös samaa keppijuttua kuin Taimilla, ja huomaa ettei olla aikohin tehty, kun heti ei onnistunut. Mutta hiffattuaan meni taas oikein superkoirana, ja olimme molemmat niin iloisia.

Tara pääsi lopuksi tokoilemaan. Seuraamisjuttuja vireennostattamiseksi onnistuneesti. Luoksetulon pysäytys pallolla. Ruutu pitkästä matkasta, ja nyt näytti sille, että tehty työ on tuottanut halutun tuloksen. Kumpa se olisi totuus, eikä esim. moukan tuuri. :D Kaukoja loppuun, ne oli vaan tosi hyvät koko pitkästä matkasta.