Tämä vuosi näköjään aloitettiin Hukkatreeneillä heti ensimmäisenä päivänä. Ajattelin, että jos vaan herään ajoissa, menen treeneihin, mutta olin jo ysin jälkeen hyvin hereillä, joten puolen päivän treeneihin lähdettiin. Mukana olikin vierailija Keravalta eli Saara ja Sirna, samaten pari uutta pentua, tai no Laku-porkkiksen olen nähnytkin, mutta Piki-lapinkoira oli uusi tuttavuus.

Taimille tehtiin etsintä tien toiselle puolelle. Hyvin se etsi täysin puhtaassa metsässä, vain jotkin vanhemmat (tai aamuiset ketunajo-?) jäljet menivät alueella. Vähän ehkä itse hätäilin suht lähelle maalimiestä, eikä etsintä kovin hirveän pitkä ollut, vaikka ei sen toki tarvitse ollakaan. Ilmavainun sai, ja ensin yksi mörköhaukun tapainen, jonka jälkeen ilmaisuhaukkua. Nuorilla koirille tuntui tänään olevan teemana valoisassa metsässä se, että nähdään maalimies jo kauempaa, pysähdytään ja haukahdetaan, ja sitten mennään luo ilmaisemaan. Kai ne yllättyy, kun normaalisti talvella tehdään pimeässä, ja löytö tulee varmaan pelkällä vainulla loppuun asti. Maalimies seisoi, ja Taimi vähän hyppi vasten kun palkkaa oltiin antamassa. Pitää siis äänenavausharkoissa tehdä taas seisovalla ihmisellä, nyt ei äänenavausta tehtykään. Seuraavalla kerralla voisi tehdäkin.

Tara etsi kovin hienosti. Lähettelin sitä myös tarkistamaan puhtaita alueita, ja se ohjautui hyvin. Lopuksi etsintä kävi sille vähän rankaksi, kun se ui lumihangessa, mutta koska se oli jo saanut vainun, se taisteli itsensä hienosti maalimiehelle. :)