Tänään sitten oli Taran voittajaluokan koe tuossa lähikentällä. Pisteitä raavittiin kasaan 208, joten kolmostuloshan se sitten oli. Paljon oli hyvää, ja selvä treeninaihekin löytyi! Kootut selitykset:

Paikkamakuu: 9

Tara vähän vaihteli asentoa, näin kokoajan ikkunasta sen. Ihan ok, mutta voisi kyllä olla kokoajan paikallaankin.

Seuraaminen: 9

Taran seuraamista, ei koomaillut edes alussa, vaan kivasti mentiin. :)

Liikkeesta istuminen: 7

Noo... Tara otti häiriötä jo siirryttäessä aloituspaikkaan, enkä pyytänyt sitä jostain aivokoomastani kontaktiin ennen aloitusta, joten seuraamaan lähti pälyillen sivuille ja näin ollen jätättäen, eikä istunut ekalla vaan (oikeasti liian myöhään annetulla) tokalla käskyllä. Vähän itseä hermostutti, kun se alkoi ottaa häiriötä.

Luoksetulo: 5

Ja kun nyt ajattelin, että se maahanmeno olisi varmempi... No alkuun perusmaneeri, eli toisella maahan. Seisominen hyvä! Maahanmenossa kaksi käskyä, kun ei meinannut pysähtyä.

Ruutu: 0

Noh. Hyvin lukitsi ruudun ja juoksi sinne varmana. Ei kuunnellut just sillä sekunnilla maahan-käskyä, vaan meni sitten takareunan päälle maahan. Ja eihän se osaa sieltyä takaisinpäin korjata ruutua, eli olis voinut jatkaa loppuun siitäkin, mutta pyysin uudestaan ruutuun. Se tuli sitten luo, ja uudella lähetyksellä parin käskyn avulla oikeaan paikkaan. En tiedä, ehkä olisi voinut olla parempi tosiaan siitä ekasta vaan jatkaa loppuun, toisaalta sain sen nyt oikeaan paikkaan, josta kyllä kehuin Taraa. No saa nähdä miten tämä vaikutti sitten taas tämän liikkeen jatkoon.

Tähän väliin tulikin tauko liikkeissä.

Hyppynouto: 9

Hienosti meni hiljaa, liukui etutassut kapulalla vähän eli leikki, ja hieno palautus. Tuomarista luovutus oli vähän jotenkin huono, mutta minusta ei. :P

Metallinouto: 9

Vastaava hyppynoudon kanssa. Ei haukkua, mutta innokas!

Tunnari: 8

Otti heti oman, heitti sen maahan, haisteli loput ja toi oman. '

Kaukot: 5

Alkoi istumisella, johon käytin 3 käskyä... Sitä ennen jo maahanmenoon perusasennosta kaksoiskäsky. Joitakin muita ylimääräisiä tuli, ja Tara liikkui metrin. Eli ei siitä pisteitä olisi tarvinnut antaa. Mutta ei hypännyt ilmaan kun palasin! :D

Kokonaisvaikutus: 9

Kootut ajatukset:

Tultiin ajoissa kisapaikalle ja valmisteltiin mielialaa kuten olen nyt treeneissäkin tehnyt. Ja seuraaminen lähtikin tosi hyvin ja meni loppuun asti hyvin. Sitten hajosi se keskittyminen, kun tuli pälyilyä, josta sitten epävarmuutta, jolloin minua alkaa hermostuttaa, ja Tara epävarmistuu lisää (joo, on se verbi ;)) enemmän ja tarvitsee niihin maahanemenoihin ym. toisen käskyn. Siitäpä siis meille treeni-idea, eli koemaisia siirtymisiä liikkeiden välillä, jossa koira pysyy mukana, ja odottaisi oikein, että milloin lähtee seuraava liike. Tähän siis valeliikkuri ja tuomari ja häiriöt mukaan. Ja ne kaukot... 

Hyvää taasen oli paljon. Alun mieliala oli hyvä, ja innokas. Haukkua ei tullut, mutta meno oli paljon innokkaampaa kuin mölleissä. :) Ruudussa on nyt suunta oikea, eli menee hirmu mielellään ruutuun, eikä hae enää mitään "pakoreittiä". Uskon, että jos ne siirtymiset saadaan yhdeksi osaksi tätä "leikkiä", niin ei tulisi turhia pistemenetyksiä niistä epävarmuuksista. Eli olihan se erilainen koe kuin ennen: haukut oli poissa, mutta suurimmaksi osaksi iloinen Tara oli tekemässä liikkeitä. Pientä säätöä vaan, ja uutta kehiin!