Eilen oltiin Renkomäkivuorolla joulutauon jälkeen. Taimi aloitti homman, oltiin vähän aikaa käkäilemässä ihan yleisesti hallilla, ja sitten hommiin. Ihan alkuun ohjattu, joka levähti taas. No, siis viimeeksi Renkomäellä kävi sama: Taimi meinasi taas skipata merkin, ei ollut huomaavinaankaan sitä, pysähtyi toki kun käskin, mutta ei tajunnut hommaa. Uudelleen sama. Näytin: tässä merkki, ja en muista, onnistuiko sitten se vasen, mitä oltiin tekemässä. Siispä hinkkaukseen. Otettiin oikea, jossa meni merkille nyt sitten ravaten, ja olisi mielellään lähtenyt keskelle - siis niin tyypillistä! Tällä kertaa vaan en mennyt  itse hämilleen --> en hermostunut yhtään --> pystyin auttamaan koiraa hakemaan oikean. Uusi yritys, ja taas yritys keskelle. Pysäytin, ja estin palaamasta merkille, ja korjauskäskyllä oikealle. Nätä pari, ja sitten menin laittamaan sen keskimmäisen eteen seisomaan, josta ohjasin oikealle tai vasemmalle - alkoi sujumaan ilman robottimaista luimutokoa. :) Ehkä se tällä alkaa etenemään, siis jos meinaa tehdä väärin, mutta saadaan treenattua tuo korjaus.

Sellaisen ajatuksen kyllä sain, että valmistelin sitä sanomalla: nouto, noutohommiin. Vaikka olisi pitänyt laittaa se bongaamaan merkki. Saattaisiko olla, että siitä tulee tuo suoraan kapulalle meno. Silllä oikeasti en ole varsinaisesti sitä opettanut noutohommiin-valmistelulla, mutta joskus niin teen ikään kuin erottaakseni ruudusta... siis oikeasti voi olla että olen niin idiootti, että olen aiheutanut tätä itse juuri tällä! AUTS! Mutta onneksi siis nyt jäi kaikin puolin positiivinen kokemus, kun ne korjaukset alkoi pelittää. :)

Kaukoja tehtiin kokonainen setti, ja oli sikkehyvät! Yksi kappale tunnareita, ei siinä ongelmaa. Nyt kun on tehty sitä vähän säännöllisemmin, niin ei ole enää tarkistellut. Tunnari on melkein joka treenissä, ja välillä kotonakin.

Suri oli taas aika väkkäränä, mutta kontaktikin alkoi sujua ihan sen itsensä toimesta. Pitää vaan ihan rauhassa aloitella sillä, eikä alkaa heti kaahottaa muuta, jotta saa sen mukaan. Leikiskeltiin myös vähän alkuun. parit treenin pitääkin ottaa nyt ihan leikkimisen kannalta. Sitten ihan perusasentoja parit. Seuraamista otettiin nyt vähän aikaisempaa enemmän, ja välillä kättä irroittaen, erittäin hyvän näköisin tuloksin. Ihanaa, etenen etanavauhtia ja se on niin parasta! :D Lopuksi tehtiin vähän näyttelyjuoksemista, ja Suri onnistui ravaamaankin.