Viime torstaista on päivittämättä Arvin aksat. Tehtiin vähän yksittäisiä esteitä, keppiä ja puomia ainakin, että pääsi palkkailemaan ja motskaamaan Arskaa. Ne menikin hienosti. Ratapätkä lähti myös hyvin lupaavasti, mutta vaikean paikan hinkkaus vei vähän ideaa. Muistaakseni yritin jotain viskiä - taijotainmaailmantyperintätermiäjohonkinhemmetintekniikkaan - mutta Arska väistää niin helposti sivulle, että eihän siitä mitään tullut. Pläh. Ja sitten väsähti. Voisi tehdä muutaman kerran ihan vaan motskaritreeniä taas.

Perjantaina lähdettiin sitten Savoon tähtäimessä tokopainotteinen viikonloppu. Lauantaina päästiin testaamaan lämmin halli. Siellä alkuun paikkaolot. Istumisessa Taimi meni vähän levottomaksi, kun menin piiloon, joten tulin näkyviin. Taimi rauhoittuikin, ja tärkeää onkin saada oikea mieliala siihen. Maassa paikallaolo oli tosi hyvä ja levollinen.

Ensimmäisessä setissä tehtiin suuntia. Välimatkat oli lähelle taas oikeita, mutta etäisyys merkistä ei vielä montaa metriä. Taisi yksi hutilainen tulla, mutta lähti sitten korjailemaan sitä. Virheet lienevät tässä vaiheessa vaan hyviä, ainakin kun koira tajuaa, ettei mennyt oikein ja miettii mitä pitikään tehdä. Metallikapulan nostoja otettiin pelkästään, koska ei olla aikoihin tehty metallilla töitä. Nopeaa palkkausta tuuppauksesta, ja lopuksi pitämistä.

Merkiltä ruutuun menoja, Päivikki näytti ensin ruudun, jotta saataisiin hyvä ja varma meno suorilta. Ja just niinku piti. :) Sitten lähettelyjä minun sijoittuessa yhä kauemmas, ja olisiko sitten viimoinen ollut merkille lähetyksen kautta, taisi olla joo, ja se oli kyllä hyvä. Paljon kyllä kirjoittelin huomioita treeneistä, mutta jätin muistilapun sitten Varkauteen. :P Niin että Hertta lisäile niitä kirjaamiani virheitä jos löydät lapun. Merkkiä tehtiin myös pelkälleen, ensin heittäytyi maahan, mutta sitten seuraavalla korjasi aikomuksensa, ja jäi aikalailla merkin päälle "bortsuna" seisomaan, jota toisteli sitten. Se siis seurantaan, ettei tee niin riskiä menoa. Siis sitä merkin päälle menoa, kun voi kaataa koko höskän.

Toisessa setissä tehtiin useampi liike ilman välipalkkaa, siis kokeenomaisena uusilla säännöillä. Aloitettiin seuraamisella, joka jättekiva. :) Olen viimeiakoina tehnyt lyhyitä pätkiä palkaten tiiviydestä, joten Taimilla on ollut tapana hieman liioitella, ja näytös on aikamoinen.. mutta nyt pidemmällä pätkällä ja ilman nameja/naksua kädessä oli kyllä oikein hienoa, sellaista kuin toivon - suora ja tiivis. Jäävä-salama tehtiin ilman jääviä, eli kävelin häiriökäskyjen saattelemana salaman läpi. Kaukoja tehtiin, niissä pientä häiriköitymistä ja vähän kääntymistä(kö?), mutta ei mitään korjailuja, vaan kokeenomaisena jatkettiin. Loppuviimeeks metallihyppy. Meno hyvä, aavistuksen mietti ennen nostoa ja roikotti vähän isoa kapulaa. Pito hyvä ja luovutus kans. Ja sit palkkaa. Hyvin meni tämä treeni, näitä nyt taas rutiinina mukaan treeneihin. Tehtiin vielä erillisenä todella häiriköityjä kaukoja, mikä olikin aluksi vaikeaa, mutta alkoi toimia paremmin loppua kohden. Tätä lisää!

Tänään käytiin kuuntelemassa sääntömuutoksista koulutusta, jonka jälkeen treenattiin Haukkarihallilla. Taimi aloitti luoksetulolla, jota ei olla aikoihin myöskään ihan asiaksi treenattu, välillä vaan kertaalleen tehtynä. Siinä heti tehotuotantoon laitettava alkumaahanmeno! Herrajumala se oli ruma. :D Heittäytyy eteenpäin, mikä näkyi aavistuksen jo viime keskiviikon treeneissä. Korjailtiin sitten sitä maahanmenoa, ja siihen onkin nyt tosian otettava huomio. Olikohan eka luoksetulo läpijuoksu, koska Taimi otti vähän rytminmuutosta, enkä halunnut pysäyttää ennakoinnin tapaisesta toiminnasta. Toisessa seisomisesta palkka, sitten kokonainen, ja loppuun seisomisesta palkka.

Seuraavaksi suosikkiamme suuntia, jossa kasvatettiin merkin ja alustojen välimatkaa jo reilusti. Kerran vasemmalle lähettäessä lähti ruutuun ja mie taas vaan katsoin huvittuneena tajuamatta pysäyttää koiraa ja naureskelin innoissaan. Soosoo. Näytin alustan varmuudeksi, jonka jälkeen vielä molempia suuntia useita. Salama tehtiin jäävillä järjestyksessä öööööö... maahan - istu - seiso. Jäävät oikein. :) Seisomisessa mennessäni taas sieltä tottumattomammalta puolelta Taimi oli lähdössä mukaani, josta huomautus ja vähän hinkkausta. Salaman osasiakin saa kyllä muistaa ottaa ihan reilusti. Häiriökaukoja eiliseen tapaan, alussa oli vaikeaakin, etenkin jos toinen huusi "vapaa". Mutta kyllä se siitä, kuuntelu paranee.

Loppuun tunnari, jossa tuli jotain ajatuskatkosta. Taimi kyllä otti oman, sitten taas varmisteli sitä hetken ja meinasi viedä Hertalle. Tajusi kuitenkin itse vaihtaa kurssin meikäläiseen päin. Otettiin vielä myöhemmin uusi, joka oli nyt varmempi, nosti kyllä nuuskiessaan yhtä väärää, mutta otti oman paljon varmemmin eikä tehnyt mitään varmistelua tai käännöstä. Pieksämäki on kyllä sille tässä liikkeessä yksi häiriötekijä.

Kylläpä teki eetvarttia tämä treenailu! Kokeenomainen treeni oli niin hyvän tuntuinen, ja osaset alkaa olla aika kivoja. Ja tiedän nyt mitä varmistella (salamassa taakse kävelyt, häirilkaukot, merkit edelleen jne.). Namia!