Tokoiltiin raviradan p:ssa Heljän, Wiccan ja Hallan kera.

Taran kanssa oli tarkoitus ottaa noutosulkeiset. Autossa ei sitten ollutkaan meidän norminoutokapulaa, niin käytettiin 650:stä perusnoudossa ekaa kertaa. Lisäksi luvassa oli metallia ja tunnaria, kaukoja ja ruutua. Noudoissa puutuin nyt haukkuun kieltämällä. Ei myöskään auttanut kehua kun Tara lähti rauhallisesti, heti kun kehuin, alkoi haukku. Kun olin hiljaa, niin hyvin meni. Ei nyt niin vauhdikkaasti, mutta laukka-askelin kuitenkin. Muutama toisto siis puukapulalla. Metallissa sama, haukusta kielto, mutta ei se tainnut tässä paljon yrittääkään haukkua. Pari toistoa ihan hyvällä vauhdilla, taisi toistot ennemmin vähentää hieman vauhtia kuin kiellot. Vähän sillä tuli kyllä epävarmuutta lähtöihin, mutta ehkä toiston ja johdonmukaisuuden kautta tämä alkaa toimia. Kokeillaan jokunen kerta ja katsotaan eteneekö, vai mitä käy.

Kaukoissa käytin takapalkkaa. Ensin pari nousua pelkästään, sitten kokonainen setti. Yhdessä yksittäisessä se haukahti, josta nollattiin tilanne. Koko setissä teki hienosti ja pysyi hiljaa, vaikka näyttikin sille, että kohta olisi ollut pakko haukkua. Tunnari ilman käskytystä, mutta muuten kokeenomaisesti. Tara juoksi kapuloiden päältä ohi kun ei huomannut niitä! Etsi vähän kauempaa, alkoi palata takaisin, ja yhtäkkiä lamppu syttyi ja se havaitsi kapulat. Sitten nuuski hyvin ja toi oman, eip siinä mittää. :D Ruudussakin oli vähän outoa ongelmaa. Lähti ekaan hyvin, mutta sitten vähän ennen ruutua ajautui aika reunaan (kuitenkin ruudussa) kun näki ruudun takana nenäliinan, jota kohti yritti mennä. Ei kuunnellut maahankäskyjä, ja ruudussa kyllä oli joku outo haju maassa. Uusittiin lähetys, meni suoraan ja hyvin mutta se haju oli jotenkin liikaa, ei kuunnellut sitten yhtään. Kolmas kerta toden sanoi, ja onnistui. Yksi vielä niin että ruudussa oli lelu. Tara kyllä keski toistot eikä haukkua ollut. Opettavaista siis, vaikka sähläystä olikin. Joka kerta se kuitenkin juoksi ihan loppuun asti varmistelematta tai himmailematta, eli pitää olla iloinen, ja olenkin.

Taimin vuorolla treenattiin alkuun myös noutoja. Pari ison kapulannostoa läheltä, hyvin toi. Naksutin tiiviistä eteentulosta. Yksi kokonainen nouto tehtiin isolla kapulalla, laukkasi mennen tullen, hienoa! :) Ruutua tehtiin ensin alustalle, Taimi ei nähnyt alustan laittoa, mutta hyvin se lukitsi heti ruudun ja lähti oikein. Se sama nenäliina vähän hämäsi, mutta ei Taimi yrittänytkään sinne sitten mennä vaan hakeutui hyvin alustalle vaikka vähän mutkaa tekikin. Seuraava lähetys alustalle, nyt meni suoraan ja hienosti kun tiesi tarkkaan mistä kyse. Kolmaskin tehtiin, se tyhjään ruutuun ja taas ihan nappisuoritus, hienosti myös odotti että menin palkkaamaan! :D

Muutama maasta seisomaan nousu niin että kasvatin joka kerralla omaa matkaa. Ne meni superhienosti. Tehtiin myös muutama seisomasta istumaan, hyvin niin ikään. Nämä on vahvistuneet hyvin, jatkamme samaan malliin kotona vahvistellen. Lopuksi parit metallin nostot eteentuloineen ja naksuineen. Kaksi kokonaista, koska ekassa se ravasi loppumatkan, toisessa se tiesi loppupalkasta ja toi oikein hyvin loppuun asti laukalla. Motivaation vahvistusta jatketaan kuten aikoinaan puisen kanssa, hyvältä näyttää kaiken kaikkiaan. :)

Lopuksi käytiin Kyyrönsuolla lenkillä, teki hyvää!