Käytiin Koiviksella ottamassa tokotreeit. Ensimmäinen paikkamakuu meni hyvin, siinä oli Arvi. Taimin paikkamakuussa oli vähän häiriötä, mutta saatiin se paikattua. Lopussa tehtiin vielä yksi lyhyt onnistuneesti Taimin kanssa. Alon liikkeet menivät hyvin. Luoksetulossa ainoastaan otti jännästi häiriötä "liikkurista", eli kaarsi sen kohdalla vähän sivusta. Outo. Tehtiin siedätystä niin, että Maria oli toisella ja Satu toisella puolella "kujassa", ja vuorotellen sanoivat käskytystä. Olin tosi tyytväinen, nyt ei paljo viikolla hinkata mitään, jotain nostattavaa korkeintaan, ja paikkamakuuta voidaan ottaa. :)

Arvi teki loppuun seuraamista, joka oli taas tosi hyvä: alkuun yritti aivastella, mutta jätin ne huomiotta / kielsin ja hyvän pätkän jälkeen palkka. Samoin vasemmalle käännöksissä, jos aivasti, tein uuden käännöksen perään ja jos se onnistui, kehu ja palkka. Näin alkoi sujumaan.

Olin ennen tokoa käynyt tallaamassa Kyyrönsuolle jäljet, jotka vanhenivat noin 3 tuntia. Taimilla oli kaareva jälki n. 400 metriä, varsinaisesti en kulmia tehnyt mutta olihan niitä jokunen maastotsta johtuen kuitenkin, eikä jälki mennyt muutenkaan mitenkään säännöllisesti. 5 keppiä oli viljelty matkalle. Lähetin kohtisuoraan jäljelle päin, Taimi nosti jäljen ja lähti ihan oikeaan suuntaan ajamaan sitä tosi varmasti, jes! Kaikki kepit nousivat ilman apuja, ja meno oli tosi kivaa ja tarkkaa, välillä tarkisteli vaikeissa paikoissa, mutta oli aivan mahtavaa osata itse jo vähän lukea koiraa. :) Vähän ennen viimeistä keppiä Taimi alkoi selvästi haistella jotakin muuta. Lopulta nenä näytti hirvenkakkakasalle, joka oli ihan jäljen vieressä, ehkä aika tuore, liekö sitten ollut myös tuoreet hirvenjäljet. Kielsin menemästä kasalle, pyysin nostamaan jäljen uudelleen, ja Taimi teki työtä käskettyä. Aivan kuin tilauksesta se kasa oli juuri siinä kohdin, sillä tästä jatkettiin vielä 10 metriä oikeaa jäljestystä, ja kepillä loppupalkka.

Arville tein suorakaiteenmallisen jäljen, joka meni osittain suopursumaastossa. Kaksi esinettä ja niiden alle namipurkit jätin jäljelle myös. Laitoin Arvin Taimin tavoin kohtisuoraa jälkeä kohti, ja sekin nosti jäljen ja lähti ajamaan sitä reippaasti. :) Ensimmäisen esineen se merkkasi, mutta ei millään olisi malttanut jäädä syömään nameja siihen. Kulma meni hyvin, sitten oli vähän haparoivaa suoraa pätkää suopursikossa, mutta toisenkin esineen merkkasi, ja sai siitä palkan, jonka malttoi nyt ihan hyvin syödä. Viimeinen kulma ja loppusuora loppupalkalle. Ihan ok, kaipaan nyt vaan Arville vähän pidempää jälkeä seuraavaksi, tämä oli ihan liian lyhyt.