Arvi kävi kokeilemassa kolmostuloksen Padasjoen kokeessa. Ei ollut ulkokoe meille suotuisa, mikä tuli kyllä jossain vaiheessa mieleenkin tässä ennen koetta. Arvillahan on pieni pörriäiskammo, ja aiheuttaa "puihinmenon", jos se näkee niitä ympärillä. Mentiin ajoissa paikalle, silloin meni hyvin eikä pörriäisiäkään nähty. Ennen paikkamakuuseen menoa käytin Arvia pissillä, ja sittenhän sitä kerettiin näkemään parit surisevat. Jee, hyvä fiilis. 

Paikkamakuu alkoi ihan ok, mutta levotonhan Arvi oli, ja sitten se nousikin minuutin kohdalla istumaan, ja kohta lähti liikkeelle. Kävin kytkemässä, ja pyysin Arvin maahan. Siinäkin se pälyili, vaikka olin vierellä, muta kehuminen rauhottikin sen, ja saatiin vähän parempaa mieltä siihen väliin. :) 0 se sieltä siis.

Seuraaminen oli juuri sitten se oloista kuin odotus: katse haahusi maassa, ja monesti sai antaa käskyä, lopulta päätin että kun nollahan se jo on, niin lkahutaan sitten. :) Kehuen mentiin loppuun hyvin. Saatiin kuitenkin 5. Mietin koko ajan keskeyttämistä, mutta sitten toisaalta samapa se on mennä, antaa apuja ja nollata liikkeitä, jos saa kuitenkin fiiliksen nousemaan. Jos se ei olisi auttanut, olisi keskeytetty, sillä en haluaisi huonon fiiliksen kokemuksia alle.  

Liikkeestä maahan lähti samalla laill, jäävä toki hieno, 10.

Liikkeestä seisomisessa jokseenkin sama meininki, mutta piti antaa lisäkäsky seuruuseen ja kääntyi taakse mennessäni, 7.

Luoksetulossa se innostui, mutta ei pysähtynyt sitten ekalla käskyllä 7.

Nouto oli yli odotusten yksi parhaita taas. 9  :)

Kaukot myös varsin kelvolliset, yhteen maahanmenoon kaksari. 9

Hyppy normi - ääntä siis vähän. 9

Kokonaisvaikutus kuitenkin 9.

Arvi niin jatkaa kyllä kokeissa käyntiä. Luulenpahan vaan ,ettei avoimeen enää mennä, vaan treenataan ruudut, kaukot ja muut kuntoon ja korkataan seuraavaksi voittaja. Sitten syksyllä, tais talvella milloin nyt on valmista. Ja hallissa. En mene ulkokokeisiin, niihin ei vaan ole järki sen kanssa lähteä kokeilemaan, jos nyt ei just tulisi mieleen pörriäiset.

***

Taimin kanssa vähän treenailtiin koepaikalla. Tehtiin kaukoja, metallia, siirtymiä.. Se oli niiiin mahtava! Taimi oli heti koehommissa: haa, koiria, ihmisiä - kokeet! Ja sitten se teki "hommavenytykset" jotka se aina tekee ennen agi- tai tokohommia. Ja onpa siis aikamoisen hieno kokemus huomata koiran nousevan tälläisessä tilanteessa! Me niin odotetaan jo taas kokeita. :) Kaikista paras oli, että silä kentällä oli pk-esteet, joten meidän ei ehkä tarvitsekaan ajaa 55 km suuntaansa treenataksemme paria hyppyä ja a-estettä, vaan lähempääkin löytyy. Hyvä hyvä.