Viime päivinä on tehty Taimin kanssa kotona tunnaria, ja edetty niin, että Tomi laittaa väärät ja niissäkin on siis ihmisen haju. On mennyt hyvin. Kaukoja on myös tehty melko ahkeraan, ja lisäksi harjoiteltu kaikkien koirien kanssa laatikkoon menoa. Voi, siitä saisikin kirjan, miten kolme erilaista koiraa opettelee menemään laatikkoon! Nimim. joskus en ymmärrä koiria.

Lähikentällä kuitenkin käytiin ottamassa pienet täpäkät tokot. Arvi aloitti leikkiruudullaan, joka oli edelleen hauskaa. Tämän jälkeen kuumunut Tara pääsi tekemään läheltä ruutuun menoja. Nyt ne oli hyviä! Se oli hiffannut jotain, ja se oli innoissaan. Kaksi pitkästä matkasta menoa, joissa meni suoraan ja hyvin, toisessa kyllä ylikin, mutta se ei nyt ollut paha juttu, vaan se hiljaisuus ja varmuus oli hienoa.

Taimi pääsi kokeilemaan suorilta tyhjään, mutta juoksi vähän oikealla puolella ruutua olleelle roskalle. Otin sen ystävällisesti kiinni ja vein takaisin odottamaan, Arvi sai höpöillä hetken, ennen uutta yritystä. Nyt hieno eteneminen, mutta pysähtyi ensimmäisen nauhan eteen. Uudella käskyllä oikein hyvään paikkaan korjaus, josta kävin palkkaamassa ruudussa. Uusi yritys tuotti täydellisen tyhjän. :) Kolmas otettiin eri suunnasta alustalle, oma huomio: ei alustaa liian taakse, vaan ennemmin keskelle ruutua, vähän takarajalle päin.

Taran kanssa hinkattiin kaukoja. pyrittiin vahvistamaan m-s peruuttamista, joka toimii läheltä, mutta kaukaa ei tietenkään. No, yritetään eikä luovuteta. Tara rakastaa uutta kettulelua, ja hirveät tapporavistukset saa kettu tuta nahoissaan. Hinkattiin myös minun vierelle tuloa, en puhu ja tulen reippaasti, josta palkka. Ehkä saadaan se turha väistö pois...

Taimin kanssa uskaltauduin taas etenemään, ja leikkien lomassa tehtiin kaukoja kotitekniikalla (edestä & takaa palkaten). Parhaat tuntemukset tuli siitä, että nyt uskallan taas edetä sekä ruudussa, että kaukoissa, ja ajatukseni sai tänään vahvistusta. Eli ruutua rohkeasti ilman alustaa, mutta tarpeen ja koiran mukaan alusta takaisin. Kaukoja nyt kentällä, ja tarpeeksi vähän kerrallaan, onnistumisiin painottaen. Jeps, aika kivaa oli!