Pitkää päivitystä luvassa. Kesälomani alkoi viime keskiviikkona, ja ollaan oltu Taimin ja Arvin kanssa reisussa siitä lähtien. Heti keskiviikkona pakattuani ensin koko aamupäivän, suuntasimme pösön kohti Kerimäkeä, jonne oltiin sovittu treenit Päivikin ja Tanhun ja Hertan ja Martin kanssa.

Aloitettiin paikkamakuulla, tai Taimi maassa ja Hopeaketut istuen. Hyvin meni. Yhteispaikkamakuussa laitettiin koirat vuorotellen maahan, sekin meni hyvin. Taimilla oli tosi hyvä fiilis ja ilme, ihan perusnormaali ja rento. Erittäin hieno juttu. Yksilöliikkeistä tehtiin meillä tulevaisuudessa häämöttävät liikkeet. Ruutuun kaksi kertaa, jossa ekassa ei niin varmasti juossut, koska vähän varasti, ja sitten ehkä arpoi, saiko jo mennä vai ei. Toinen parempi. Tunnarissa kehuin kun reagoi omaan, mutta Taimipa sitten alkoi vielä haistella muita ja toi iloisesti väärän, ja toi sen vielä hyvään loppuasentoon (voi että kun olisi ollut oma..). Pyysin uudelleen "etsi oma" ja innolla se lähti etsimään oman ja toi. Toinen yritys onnituisikin. Vinkkinä sain antaa vähän hillitymmät kehut, ettei sille tule kiire tuoda jotain minulle, ja se on kyllä ihan totta. Vahvistetaan etenkin nyt uusissa paikoissa sitä oman haistelua ja tunnistusta. Viimeisenä vähän voittajan kaukoja läheltä takapalkalla. Seisomaan nousuissa steppaili vähän, oli aika innokkaana. Maahanmenot ja istumiset ihan ok. Lopuksi tehtiin leikkituokiot, ja Taimen tarttui porokoiraonkeen ja leikki hyvin urinalla. Miun pitäisi olla niiiiin rohkeampi leikittämään. Taimille taistelu on se juttu. Kiitoksia koko porukalle, tätä kaivattiin!

Leirillä

Matka jatkui illalla Tampereelle Nellille, jonne Arvi jäi hoitoon Tinkan, Viljon ja Reinon seuraan. Torstaiaamuna Taimin kanssa lähdettiin kohti Säkylää, jonne mentiin Satun ja Loitsun kanssa lappalaiskoiraleireilemään.

Torstaina mentiin aluksi jälkimetsään. Tehtiin perusjälki (nro 26), n. alokasluokan mittainen, kuusi keppiä. Jälki sujui tosi hyvin, ei vanhetettu edes tuntia, ilma oli erittäin uuvuttavan helteinen, ja maasto kuivaa jäkäläsammalikkoa. Halusin kuitenkin meille onnistuneen jäljen viime rävellyksen jälkeen. Loppujälki oli melko pitkä suora, jossa Taimi alkoi vähän uupua, ja ajoi hieman jäljen sivussa. Pysäytin sen, ja se hakeutui paremmin hollilleen, josta vähän matkan päässä oli viimeinen keppi.

Iltapäivällä Taimi osallistui agilityyn, jossa se oli kyllä todella, todella uupunut. En siten viitsinyt tehdä kovin pitkää treeniä, tehtiin pieni innostava pätkä loppuun, johon se sai vielä potkua tiristettyä jonkin verran. Seuraava päivä aloitettiin myös agilityllä, jossa otin treenin samalla meiningillä kuin illalla. Turha yrittää pusertaa väkisin, jos ei selvästi oel nyt sellainen kausi, että mentäisiin kovaa ja korkealta.

Iltapäiväksi mentiin taas jälkimetsään, jossa Satu teki meille taas alokasluokan jäljen (27). Nosto ei ollut nyt niin hyvä kuin eilen, mutta muuten varmaa menoa, ja Taimia oli helppo lukea. Yksi keppi jäi ilmeisesti metsään, vaikka kummallisesti minulla kuusi keppiä olikin taskussa. :D Ja yksi hauska juttu oli kanssa: ensimmäisellä ilmaisulla maassa oli kaksi samanmittaista luonnonkeppiä. Otin ne sitten ja palkkasin Taimin, ja lähetin uudelleen jäljelle. Taimipa ei lähtenyt mihinkään vaan tökki kuonollaan maahan, jossa oli sitten vielä kolmas, se oikea, keppi. Aika tarkka tyttö. ;)

Tokoteltiin illalla vielä Satun ja Loitsun kanssa. Tein ihan karsean ruman ja surkean, irtaantuneen ja edistävän seuraamisen, jonka jälkeen totesin, että joo, otetaas vähän taas ehkä kuurina sitä parempaa paikkaa. Mitä nyt ollaan pari treeniä otettu lenkkien ohessa, paikka on jo parantunutkin. Kaukot meni ihan hyvin, ja nouto oli hieno. Taimi sai leirillä jälki- ja agilitymestaritittelit, ja pussilliset koiranherkkuja ovatkin jo menneet parempii suihin. Satulle ja pojille kiitoksia kivasta leiriseurasta, oli ihan parhautta aloittaa loma näin.

Lauantain erkkarissa Taimi näytteli avoimen luokan narttua, ja tuomarin mielestä Taimi oli erittäin hyvä. Tällä kertaa polvikulma seistessä sekä luuston vahvuus eivät olleet riittäviä. :D Paljon tuli myös kiitosta. Päivitän arvostelun vielä myöhemmin. 

Kesäloma jatkuu, ja seuraava etappi on ensi viikonlopun agirotu, tässä välissä lomaillaan.