Haaveilemani keppisulkeiset ja irtoamistreeni tulivatkin nopeasti toteen, kun Heidi kysyi hallille mukaan, jonne siis menimme Heidin ja Elsan sekä Maijan, Frodon ja Focuksen seurana. Taimi vähän aksailemaan ja Tara toksailemaan.

Taimin kanssa tehtiin kuitenkin ruutu alkuun. Kartioiden tilalla oli valkoiset turkkijugurttipurkit, joita Taimi ei aluksi hiffannut, vaan lähti vaan juoksemaan, ja eksyi vähän väärään paikkaan. :D Uudellakaan käskyllä ei pystynyt käsittämään, missä ruutu on. Tsekattiin homma vähän lähempää, ja lamppu syttyi. Uusi pitkän matkan yritys tuotti hirmu hienon ruutuun menon.

Ageina tehtiin kepit pari kertaa puoleensa. Kulmaa ei juuri ollut, mutta tärkeintä oli nyt vahvistella taas keppien tekoa. Eipä niissä valittamista ollut kummaltakaan puolelta. Olisin voinut ehkä hetsata vähän, ja saada enemmän imua, mutta ei se huono nytkään ollut. Toisena tehtiin pari loppusuoralle irtoamista, ja sitten sellainen vähän pidempi ratapätkä, jossa meno oli hieno ja irtoamistakin esiintyi varsin kiitettävästi. Pääsin korjaamaan yhden viime treeneissä ajatuksena jääneen virheen. Tein silloin A:lta suoraan lähtöjä, ja ehkä olisin voinut antaa nopean kehun ennen vapautusta menoon. Nyt kehuin A:lla, mutta en palkannut, vaan vapautuin loppusuoralle. Omana huomiona: irtoamistreenissä pitää myös pitää huoli, että kun sillä on meno minun edelle, niin minun pitää laskea se irtoamaan, eli en saa mennä vierelle, ettei ala jarruttamaan.

Taran tokot koostuivat nyt vähän muusta kuin iänikuisesta seuraamisesta. Alkuun ruutua suht läheltä, jotta se varmasti hahmottaisi sen. Pitkästä matkasta hieno ruutu, sain käskytyksen loppuun ja kävin palkkaamassa maassa pysymisestä. Luoksetulossa himmaili vaikkakin laukkasi ekan välin ja seisoi hyvin. Seuraavan välin laukkasikin jo paremmin, mutta piiiiitkät oli piuhat taas päässä käskyn jälkeen. Hyppynouto oikein hienona, ja kaukoja loppuun varsin onnistuneesti! Iso palkka, josta ihan selvästi taas palkkaantui eikä paineistunut.

Maan haistelua oli kuitenkin väleissä paljon! Vaikka osittain (etenkin seuraamisessa tai sen jälkeisessä pätkässä jos ei ole palkattu) se on sijaistoimintoa, tänään se oli varsin vapautunut ja selvästi haisteli etsiäkseen nameja maasta. Tarahan oli maneesissakin nenä maassa jatkuvaan, ja etsi kakkaa. Arvi ja Taimi on aina olleet kiellettävissä tästä, mutta Taraa vetää maa. Ja kun siihen lisätään se sijaistoimintona oleva nuuskuttelu, niin a`vot on heleppo homma. xD Mutta kun suhtautuu siihen niin, että jaa, siinähän se taas haistelee, voi tehdä asiasta vähän helpomman itselleen ja sitä kautta koiralle. Käytiin vielä lopuksi vähän hallissa pyörimässä, ja palkaksi sai aina hypätä minua vasten jyrsimään lihapullaa kädestä, kun ei ollut kiinnostunut maasta.

Käytiin lopuksi Kukkupäässä lenkillä, ja porukkaan lisääntyi vielä spk Sipe. Ihana porukka! Taimikin sai ihailijakseen nuoren Focuksen, eikä oikeastaan ollut kovin pahoillaankaan huomiosta, narttu.