Torstai oli taas itselle hyvä päivä oppia koirista ja niiden stressistä ja sen hallinnasta. :) Aamulla lähdimme Taimin kanssa minun töihin. Taimi söi puruluuta ja hengaili työhuoneessa pari tuntia kanssani, sillä myöhemmin Taimilla oli mallikeikka. Taimia kuvattiin koiran venyttely- ja huoltokuviin - Ninni kuvasi Siljan käyttötarkoituksiin. Taimi olikin varsin hyvä malli. Pari tuntia se jaksoi käytännössä olla käskyn alla, olla venyteltävänä ja tehdä muutamia temppuja. Taimi hoiti asian juuri niin kuin kuvittelin, oli rauhallisesti, joskin homma oli varmasti hyvin väsyttävä kaiken kaikkiaan. Lämmin kuvaussessio päättyi uintikuvien ottoon. :D

Illemmalla oli luvassa vielä tokoa. Taran kanssa aloitettiin luoksetulolla, jossa seisominen oli nyt kiva, mutta maahanmeno sellainen hyvin venynyt. Se vaan tekee sitä mitä ennenkin, eli juoksee maailman iloisempana, ja reagoi viiveellä, jonka jälkeen kyllä siis lävähtää hyvin maahan. En keksi muuta kuin että vahvistaa maahan-käskyä kaikissa paikoissa liikkeen yhteydessä. Ja näinhän on ollut tarkoitus tehdäkin, mutta jostain syystä se treenailu jää. Tähän sopii hyvin suosikki iskulauseparini: Lahjattomat treenaa - mutta jostain syystä ne myös pärjää paremmin.

Seuraavana tehtiin kaukoja, jotka muuten kiitettäviä, mutta välillä tuli tuskahaukku. Suljimme Taran niiden jälkeen ikään kuin ulos koko maailmasta, ja kohta kutsuin sen luokseni ja vein sen lähtöpaikkaan, ja uusi yritys. Sitten onnistui. Viimeiseksi ruutua, jossa aluksi peruspossuilua, eli juoksi keskelle kenttää, jossa oli ollut kaukojen takapalkka (jo vaikka sinne oltaisiin laitettu ruutunami... heh, just joo), sitten juoksi läpi kaikkia kiviä ja rojuja. Huuto Loppuun kaksi ok menoakin.

Taimin kanssa oli tarkoitus ottaa hyvin kevyt treeni. Olin laittanut Taimin aiemmin odottamaan auton peräkoukkuun, mutta se ei yhtään rentoutunut siinä: istui jännittyneen näköisenä korvat taaksepäin, joten pistin sen autoon. Taimin vuorolla ensin tehtiin vapaasta käyskentelystä istumista, ne oli perus. Kokeilin liikkeenä, mutta meni maahan. En uusinut vaan tein vielä pari vapaata istumista. Muutama seisomasta istumaan peruuttaminen, ja pari seisomaan nousua takapalkalla, perushommat. Viimeisenä oli tarkoitus tehdä jotakuinkin bh-kaavio, niin että palkkapurkki olisi kentän laidalla. Se sotki Taimin keskittymisen totaalisesti, lisäksi se ei ollut paikan kanssa sinut. Seuraaminen lähti tosi huonosti, ja sitä kiinnosti kaikki maassa olevat tavarat (varmaan siis sen palkkapurkin takia, kun se jätettiin maahan). Käytiin katsomassa yhdessä rojuja, ja se oli Taimista tosi kivaa. Sitten uusi yritys seuraamiselle, ja taaplattiin kaavio vähän lyhennettynä läpi. Taimi oli ok paikalla, vähän väljyyttä liikaa, ja seurasi melkein koko ajan korvat takana. Välillä oli ihan normipätkiäkin. Ok pätkästä sitten vapautin palkalle.

Treeni oli ihan oikein mitoitettu, mutta en ollut ajatellut, että aamuinen sessio olisi ollut niin väsyttävä. Toisekseen Taimin kanssa ei voi oikein käyttää ainakaan näin suorilta tuota kehänlaidalla olevaa palkkapurkkia, vaan palkan pitäisi olla minulla. Hyviä huomioita ja oppeja!