Oltiin Taimin kanssa torstaista sunnuntaihin Lappeenrannassa. Ohjelmassa oli kaikenlaista kaupunkilaisohjelmaa, kuten lemmikkitarvikeliikkeen maskottina olemista yhden päivän ajan, bussilla matkustelua, kapunkikävelyä, mökkeilyä... teki tosi hyvää Taimille olla "itsekseen" matkassa. Yksi jälki tehtiin reissussa, sellaiseen metriseen kasvustoon peltoon, jossa kasvoi heinää ja päivänkakkaraa vai mitä lie sauniota olikin. Jälki vanheni tunnin verran ja se meni hienosti. Maasto oli vaikea liikkua, välillä Taimin piti taistella eteenpäin saunioansoista, mutta kyllä se loppuun asti taisteli ja löysi loppupalkalle. Yhtenä aamuna otettiin myös pienet tokopätkät, jotka sujuivat hyvin.

Tänään käytiin Hertan ja Martin kanssa jäljestelemässä ja vähän tokoilemassa. Taralla oli ruutua entisin meiningein. Nyt pitää siihen pysähtymiseen panostaa ja maahanmenoon. Kaukoja otin melko lyhyestä matkasta, ne sujuivatkin hyvin! Luoksetulosta maahanmenoa otettiin nyt ensimmäistä kertaa takapalkalla, ja ei se vielä sitä ihan hiffannut täysin, mutta alkoi loppua kohden parantua. Jatkamma tällä luultavasti, ja palkka vain nopeista maahanmenoista. Eikä se Taran peruuttaminen ole mitenkään paha, eli seuraamisesta voisi sanoa, että se on meidän vahvuus tällä hetkellä. :)

Taimilla tein pieniä seuraamispätkiä, ne sujuivat hyvin. Luoksetulossa on vauhtiin kiinnitettävä huomio, kuten aiemminkin ajattelin, eli se alkaa helposti vain "suorittaa", joten siihen kivaan luoksetuloon pitää panostaa. Ruutu ei sitten onnistunut, sillä Taimi alkoi ilmaisemaan kosketusalustaa, eli veti maihin sen kohdalla. Lisäksi se yritti vissiin etsiä keppejä ruudusta, ei se ainakaan yhtään hiffannut mitä oltiin oikeasti tekemässä, vaikka ruutu on ollut sille ihan kiva ja "helppo" juttu aiemmin.

Jälki oli jäkälikössä, nameja n. joka 3. askel, pituutta  100 m ehkä ja kulmiakin oli. Jonkun verran rauhatonta menoa oli ainakin aluksi, tarkisteli paljon, mutta oli kyllä jäljestämässä, että ei siinä mitään. Ampumaradan paukkuja ei reagoinut niin mitenkään, hyvä! Lintuja jäi pariin otteeseen katsomaan, mutta jatkoi sitten. Vauhti oli ihan hyvä, eli reipas muttei nyt kuitenkaan juossut, vaan söi myös nameja välillä ja nenä maassa mentiin. Minusta aika kiva :)