Heljän kanssa tokoiltiin tällä kertaa Utran kentällä. Miulla oli Tara ja Taimi. Tara käsiteltiin ensin.

Kävin tekemässä kaksi ruutuun menoa läheltä, Tara oli intona. Tehtiin seuraamista vähän lyhyempi pätkä kuin viimeeksi. Pitäisi tehdä vaihtelevia seuraamisharkkoja nyt ahkerasti. Luoksetulo kaksi kertaa, seisomiset tosi kivat, se maahanmeno nyt vaan on hitaampi, mutta ei mikään ihan surkea kuitenkaan. ;) Yksi hyppynouto, mennen tullen hyvin, jopa luovutusasento lähellä Taraksi. Kaukot: 1. setti liikkui puoli koiranmittaa eteenpäin, oli hiljaa, ihan jees. Taisi tulla ensimmäisessä seisomisessa hieman eteenpäin, ja siitä istumisessa ei peruuttanut ja siinähän se sitten oli. Toisessa setissä ei liikkunut yhtään, mutta aluksi tuli haukku mukaan. Sitten taas jännitysmomentti: ruutu. Hiphei, sinne meni että humahti!! :D

Taimille kahdessa erässä. Ensin kaksi hyppyä herättelyksi. Luoksetulo pysäytyksineen kokeen omaisesti. Toinen pysäytys ja taakse palkkaus. Seuraamisen lähtöjä ja lyhyet seuraamispätkät, sellainen treeni kuin olin toivonut: Taimi oli hyvin mukana.

Toisessa setissä ensin suuntia: v-o-o-v. Ensimmäisellä kertaa lähti oikealle, mutta muut sitten onnistuivatkin. Ihan hyvä, että tuli se virhe, kun se ei palkkaa siitä saanut ja seuraavilla kuitenkin onnistui. Kaksi ruutuun menoa suht. pitkästä matkasta, innokkaat hyvät menot. Loppuun kolme noudon palautusta, toinen vähän vino, joten tehtiin vielä se kolmas, joka suora ja loppupalkka.

Paikkamakuu 3 min. piilossa, lapsia leikki kentän reunoilla, autoa, hiihtäjää näköpiirissä makuun ajan. Hienosti oli, valppaana mutta rentona. Hienoo hienoo. Koko treeni oli tosi ihanasti onnistunut ja vireikäs. Lopuksi Taimi näytti, että tokotreeneissä olisi taas ihan soveliasta käyttää lelupalkkaa, kun alkoi leikkiä kentällä olevilla roskilla. Yhtä tyhjää mehupurkkia reviteltiin, ja kun Taimi voitti sen, se toi sitä aina uudelleen minulle reviteltäväksi. Välillä se laukkaili keinuhevosena purkki suussa ja oli niin söpis. Nytpä pitä muistaa ottaa kehiin välillä myös porokoiraonki, joka on lojunut turhaan naftaliinissa parisen viikkoa. :)

Käytiin lopuksi vähän rannassa ja jäällä juoksuttamassa koiria, Taimi on ihan ihastunut Hallaan ja Wiccaan, leikkii niiden kanssa tosi mielellään. Vaikka se tulee suht hyvin monien koirien kanssa toimeen, kaikkien kanssa se ei suinkaan leiki. Ja meitä taas jaksaa huvittaa koirien samannäköisyys, Tara ja Halla meinasi mennä vähän väliä sekaisin.

Tunaria tehtiin aiemmin kotona. Taralle kaksi tyylipuhdasta jälleen, se on kone tässä liikkeessä. :D Taimille ensin hangesta oman etsintä ja sitten kaksi kapuloiden joukossa. Hyvin toi omaa! Pikkuhiljaa pitää alkaa ottaa luovutusasentoa tähän mukaan, nyt se saa palkan vähän matkaa tuotuaan omaa minua kohti.