Torstaista lauantaihin vietimme Taimin kanssa laatuaikaa harrastellen ja leireillen. :)

Torstaina, eli tulopäivänä meillä oli agilityä. Ensimmäistä kertaa kunnolla erilaisilla esteillä ja eri paikassa, ja treenit menivät yli odotusten. Tehtiin suoraviivaisia ratapätkiä, kontakteja ei ollut. Taimi irtosi tosi hyvin, ja sillä oli taas kova veto esteille. Pujotteluakin kokeiltiin 4:llä kepillä, ja Taimi alkoi heti tarjota siinäkin oikeaa ratkaisua, vaikka epäilin aluksi, että onko se yhdistänyt pujottelun vain omalla pihalla oleviin keppeihin.

Perjantaiaamuna olimme tokoryhmässä. Pitkästä aikaa touhuttiin muiden koirien seassa, mutta ei Taimee kyllä huomannutkaan niitä. Eli siihen ei nyt niin kauheasti kannata energiaa uhrata, vaan treenata liikkeitä hyvällä motivaatiolla ja tarpeeksi tarkkaa työtä vaatien. Esim. luoksetulossa tietyn matkan päästä tullessa se saattaa heitää peppua vähän vinoon edessä ollessaan. Kaiken kaikkiaan siihen nähden, että ei olla Tokoiltu oikein tokoilemalla pitkään aikaan, treeni sujui hyvin ja motivaatio säilyi.

Seuraavaksi meillä oli vuorossa jälkitreenit. Teimme jäkälä-sammal matolla kuivassa kangasmetsässä, joka oli kylläkin hyvin kostea edellisillan sateen vuoksi. Mutta alustaltaan ei siis tavallaan peltoa kummempi, sillä kasvillisuus oli hyvin lyhyttä. Taimille tehtiin n. 100 m pitkä suora jälki, vieras ihminen tallasi ensimmäistä kertaa. Jälki vanheni parisen tuntia. Taimi oli jäljellä rauhallinen ja työskenteli oikein mukavasti! Päästiin myös seuraamaan muiden lappalaisten työskentelyä, ja siellä oli kyllä todella sympaattisen ihania jäljestäjiä!

Lauantaina eli tänään käytiin Satun kanssa tallaamassa ennen näyttelyä jäljet vanhenemaan. Näyttelyssä pyörähdettiin Taimin kanssa saaden EH ja sijoittumalla junnunartuisa 4:nneksi. Näyttelyn jälkeen ajettiin n. 3 tuntia vanhat jäljet, jotka sujuivat taas tosi hyvin, ei siitä sen kummempaa mainittavaa. Jälki oli ehkä 100 m. pitkä suunnilleen, ja se mutkitteli, kulmaa ei ollut.

Paljon opittiin ja paljon taas saatiin uutta treeni-intoa ja puhtia jatkaa kaikkea. :)