Tokohommia raviradan parkkipaikalla enkkubulli Sepon ja Morris ja Vertti shelttipoikien seurassa. Miulla oli hela gruppen mukana.

Arvin kanssa tein ennen varsinaisia treenejä avoimen luokan liikerepertuaarin läpi. Eipä siinä, ihan jollakin tasollahan se oli. :) Seuraamisessa keskittyminen ei meinannut kestää, vaan alkoi pälyillä vähän ympärille, mutta pysyi hyvin mukana, ja tsemppasi kyllä. Niin joo, eikä oikeastaan äännelytkään, sehän on oikea edistysaskel viime aikoihin nähden. Liikkeestä maahanmeno hyvä, seisominen oli vähän hidas ja meinasi lähteä himmailemaan mukaan kun menin taakse. Luoksetulon pysäytys melko lyhyestä matkaa, hyvin meni. Noutoa pari kipaletta, hyviä nekin. Kaukot sekä nopeat että hiljaiset, edistystä! Hypylle ei meinannut lähteä, joten heittelin sille nameja hypyn yli ja saatiin hyvä lopetus tällekin liikkeelle. Ei hullumpaa, Arvi oli melko toheissaan.

Taimin kanssa leikittiin ensin patukalla. Sitten otettiin seuraamisia ja käännöksiä, ne oli napakoita. Pari ruutua lelulla, pari ilman. Luoksetulon pysäytyksiä takapalkalla, pitää vaan katsoa ettei ala ennakoida, vaan pysäytykset vain laukasta, joka sujuikin mallikkaasti. Lopuksi eteentulo. Kaukoja teki hyvin häiriöstä huolimatta. Hyppy namilla, sitten pari kertaa ilman ja vapautus loppupalkalle. Ja ihan alussa tehtiin paikkamakuu, jossa olin piilossa kaksi kertaa minuutin, vähän katseli ympärillem, mutta ei mitään nousuaikeita tai vahtimista.

Taran kanssa olen tehnyt asenteen tarkistuksen... Pidetään vaan hauskaa, ei mitään "no miksei se nyt tehnyt sitä" tai "no miksi se nyt noin teki" vaan rentoa tunnelmaa minulle ja koiralle. :) Tehtiin muutamia ruutuunmenoja. Pidemmästä matkasta ei mene ruutuun asti, lähempää menee, joten olen tainnut tehdä aika samalta etäisyydeltä aina.. siihen nyt huomiota. Ja kun se kerran hakee jo katseella ruutua ja paikkaa, otan namikupin taas mukaan kuvioihin silloin tällöin. Tosin, tänään unohdin vaikka oli tarkoitus. Pieniä seuraamispätkiä naksuttelemalla ja paljolla palkalla. Kaukoja, joissa asennonvaihdot kivat, mutta välillä ei kuuntele käskyä vaan olettaa. Nyt vaan pitäisi tehdä enemmän muitakin siirtymisiä, kun seiso-maahan-sarjaa ollaan hinkattu kauheasti, joskin tulokset ovat erinomaiset sen suhteen. :) Tunnarissa haisteli kapulat ja toi omaa, tehtiin kolme kertaa. Ja taas toistojen myötä ilakointi lisääntyy, eli voisi tyytyä siihen yhteen onnistuneeseen / treeni, ennen kuin sitä alkaa tapahtua. Askel kerrallaan, täältä tullaan.