Lappalaishommia renksussa vuorossa. Uutta harjoitusta Surille: kuinka monta lappalaiskoiraa mahtuu Seat Cordobaan. No kuus ihan helposti, vielä olis lisääkin mennyt. Onni ja Reino -pojat Surin ja Taimin kanssa kontissa, Sumu ja Joiku meidän ihmisten kanssa matkustamossa. Tietämättömille tiedoksi, Cortsu ei ole tila-farmari. ;) Suri ja Reippahan laittoi reippaasti leikit pystyyn kontissa, välillä kuului kun Taimi-emäntä vähän komensi. Onni taas olisi ehkä mielellään haihtunut ilmaan.

Jos lappalaiskoiramikseille saisi roturisteyslupia, Onni olisi Taimin seuraava partneri. Ne on niin mainioita parkkilapsia molemmat. Sellaisia koiramaailman ylioppilaita, aina siistit vaatteet päällä. Ja sitten mietittiin Reinon ja Surin yhdistämistä - siitä varmaan seuraisi jotain maailmanlopun enteitä. :D

Mutta treeniin. Ajattelin sitten Taimin kanssa ottaa sitä uutta, tai siis vanhaa, kivaa ja rentoa asennetta. Hyvin menikin. Alkuun leikittiin, sitten luoksaria; 1. läpi, sitten pysäytyksiä Minnan takapalkatessa, ja nyt oli oikeasti ihan oikea meininki, ei luumuiluhidasteluja. :)))) Ja maahanmenoon asti kun tehtiin, niin oikke hiAno oli. Toiseksi sitten tunnari epäkokeenomaisesti, hyvä oli.

Alussa tehtiin vähän kaukoja uudella tekniikalla myös. Siis olen tehnyt niitä nyt jo pari kertaa kotihommina. Ensinnäkin kotihommat on niin in taas - niistä me eletään. Kotona kun teen kaukoja ilman käsimerkkiä ja takapalkkaa, ne on aika hyvät. Mutta ulkona se ottaa vielä vanhan moodin, jossa mielentila on ehkä väärä, ja se on liian palkkaorientoitunut. Yritän siis muuttaa hieman sitä. Ns. eläinkoe. Paaaaljon saa vielä tehdä, että se muuttuu, ja muuttuu jos muuttuu.

Surkimus pääsi leikkimään erilaisilla leluilla oikein kivasti, ja vähän nakinpalojen kanssa kontaktihommaa. En todellakaan ole se mielenkiintoisin juttu tällä hetkellä Surille, lenkeillä on alkanut sellaista "enpä just nyt muista nimeäni" -menoa. Ja sekös hermostuttaisi äkkiseltään, mutta nyt pitää vähän tsempata sen kanssa, ja tahkota vaan positiivisella eteenpäin. Parit pentuluoksarit lelupalkoin, ne nyt oli aika loistavat. Maneesille pitäisi työntää useampana päivänä vähän kontaktipalkkailemaan toisten treenien aikana, ku nei oikein muuallekaan äkkiseltään taida päästä sellaista harkkaamaan näiden treenien lisäksi.

Surin kotihommat ovat sisältäneet kosketusalustaa, maahanmenoa, sivulletulon- ja eteentulon alkeita. Enemmän pitäisi liikkua pelkän Surin kanssa. Tänään se pääsi vielä Prisman parkkialueelle pöllöilemään treenien jälkeen, ja oli kyllä oikein reipas pennukainen. Mutta metsälenkeille vähän sitä ihmisen tarkkailua ja seuraamista voisi olla hyvä mennä ottamaan.