Saatiin ihkupihkua lappalaisseuraa Jaavasta, Myrtistä, ja sulopylly-Metestä, sekä toki Tiinasta, joka ei ole lappalainen. Käytiin tallukoimassa siis toukon merkeissä.

Arvikainen aloitti tekemällä vähän hienoa seuraamista. Jurina oli, mutta ei piippausta ja haukkua. Hyvä niin. Nouto oli kelvollinen, mutta siinä pääsi nyt useampi haukku. Sitten joku jäävä, luoksarin pysäytystä, no siinä ne taisi olla. Arvi leikki kovaa ja korkealta, juoksi penkoilla lelu suussa ja söpöili.

Taimin kanssa taidettiin aloittaa ohjatulla. Aluksi kaksi hienoa vasuria. Sitten piti tehdä oikea, ja kun Tiina meinasi näyttävästi liukastua vasemman kohdalla, niin eikös Taimi ottanut taas provokaatiot, ja meinasi singota suoraan vasemmalle kulkematta lähtöru.. siis merkin kautta. Palasi heinosti merkille, oikea oli vaikea ajatus, mutta hali kuitenkin sitten. Seuraava oikea oikke priima. Onneksi siis kuitenkin kokeessa tehdään vain kerran ja yhteen suuntaan. :D 

Yksi kaukosetti pitkästä matkasta, ei paha, jos ei täydellinenkään. Tälle ei ole tehty muuta kuin pidetty tasollaan, ja siellä se on pysynytkin. Sitten ruutua, jossa ruudun lukitseminen on helppo nakki, mutta merkki ei ollutkaan osunut silmään, ja käskystä Taimi vaan teki nykäyksen vierelläni. :D Kai se muisteli sitä ohjatun merkkiä, joka oli toisessa suuntaa. Otettiin merkkiin katsekontakti, tai taisin jopa näyttää, ja sitten hienoja ruutuja. Taimi on ihan into! Kerran mainattiin tehdä kokonainen, mutta tyyppi varasti. "Oho, hekkine väärin meni, ohhoh", ja pari kertaa maassa pysymisharkkaa, joka nyt onnistui, samoin sivulle tulo oli innokas ja hyvä. :)

Tunnari tehtiin kanssa, ei siinäkään taas mitään. Taimi oli hirmu innoissaan kyllä. Loppuun tehtiin paikallaolot, nekin hyvin, ja tarkeni hyvin maassa istua ja maata. Leikittiin vielä lopuski, kun leikki-intoa oli näyttänyt jäävän viel treenin jälkeen.

Saas nähdä, missä kehät on, kun ei tuolla mikään huippu ole tosiaankaan mitään toko-koetta pitää, en ihan ymmärrä kyllä... Yläparkkis jäässä ja viettävä, alaparkkis vielä luminen ja pohjaltaan ehkä ihan ok (vähän liukas kyllä!), mutta tokko riittää koko kahdelle kehälle. Tai jos miettii ihan näyttelyitä, esitä siinä sitten koiran liikkeitä ja liukastele koirasi kanssa. Jotenkin sitä toivoisi, että etenkin erkkareissa panostettaisiin sekä toko- että näyttelykehiin, jotta saataisiin mukavia ja näyttäviä kokemuksia aikaiseksi. Kunhan vaan tässä turhasta nillitän ja silleen, mutta tuli vaan mieleen.