Jes! Tänään kivat tokotreeni lappalaisten ykköstyttöjen, Jaavan ja Myrtin, kanssa. Olin paikalla ajoissa, ja treenailin Taran ja Arvin kanssa alkuun. Taran kanssa kivoja juttuja uudessa paikassa. Kivan onnistuneita ruutu-metallinouto-leikkejä. Taralle tuli uutta tatsia ruutuihin, kun lähetin sen aina ruudusta noutamaan. Ja vaikka oli metukkanouto, ei sekään ollut yhtään paha, no, ei kai se ole Taralle paha ollutkaan, siitä nouto on kivaa. :) Mutta vähän siis yllättäenkin tämä leikki sopi Taralle. Kaukoissa se oli myös hieno ja seuraamisessa tuntui löytyvän oikea tyyli oikealle ja vasemmalle käännöksissä, siis nimenomaan minulla, joilla Tara pysyi hyvin lähellä.

Arvi leikki noutokapulannostoa ja noutoja. Kuvitteelliset hyönteiset tuntuivat taas lentelevän, mutta ihan hyvää kokoamista siitä huolimatta. Seuraamisessa ja kaukoissa ei mitään mainitsemisen arvoista. :) Siis mitään korjattavaa tarkoitan.

Taimin kanssa oli tarkoitus saada kiva onnistunut treeni uudessa paikassa, "uuden" liikkurin kanssa mentaliteetilla: vähän kaikkea. Seuraamisella aloitettiin, ja ne pikku hinkkaukset ja vahvistelut viime päiviltä kantoi jo hedelmää. Yksi käskytetty liikkeestä istuminen suoralla palkalla. Kaukoja lähempää, yksittäisiä ja parivaihtoja, edestä ja takaa palkaten. Tässä vaiheessa kentälle tuli auto, josta tuli sakemanni. Taimi oli vähän kurtistanut huulia, mutta muuten keskittyi hyvin eikä ollut moksiskaan. Muutenkin häiriötä tuli ja meni, mutta ei niitä keretty huomata. 

Ruutuun lähettelin vähän eri suunnista alustalle. Yksi käskytetty maahanmenoon asti. Luoksaria ensin kokonaisena, jossa alun vauhti ihan vähän liian hidas omaan makuun, mutta ei välttis tulisi edes sanomista, etenkin kun seisominen olkin ihan super! Seuraava väli jo reippaammin ja ihan hyvä maahanemeno. Toisessa palkkasin taakse seisomisesta. 

Loppuun vielä tunnari vähän huonoilla kapuloilla, mutta Taimi toi oman vaikka tarkistikin kerran, että oliko sittenkään. Loppujutuksi metukka käskytettynä. Treenin tavoite onnistui paremmin kuin hyvin, joten erittäin hyvin mielin saa olla. Tehtiin vielä kaikkien koirien kanssa minipaikkamakuut Myrtin seurana. Jes, ja onneksi tätä on luvassa vielä lisää! :)