Eilen kokeiltiin Sysmässä. Koe oli mukavassa urheiluhallissa, tulipahan tälläinenkin sisäkoe koettua. Alustana oli muovimatto, joka näytti liukkaammalle, mitä sitten oli käytännössä. No en ehkä aksaa tekisin, mutta kyllä se ihan laukka-alustaksi sopi, vaikka vähän pitkiä jarrutuksia havaittiinkin. Koetta tuomaroi Ossi Harjula. 

Pisteitä Taimille kertyi seuraavasti:

Paikkaistuminen: 10

Paikkamakuu:10

Seuraaminen: 9

Salama (eli zen-kävely ja jäätävät liikkeet): 9

Luoksetulo: 8,5

Ohjattu: 0

-tauko-

Ruutu: 8

Metallinouto: 9

Tunnari: 8

Kaukokäskyt: 7

Muutama sananen. Paikallaolot meni tosi kivasti, ja kun kehuin Taimia istumisen jälkeen, sain sen selvästi syttymään kehuista. Samoin mennessämme kehästä ulos, se oli hyvin mukana ja tosi kivalla mielellä. Olimme ekat yksilöliikkeiden suorittamisessa. Taimi lähti tosi hyvin kehään, ja oli oikein hyvässä tatsissa, tykkäsin kovin. No pientä piippaamistahan oli seuraamisen alkupuoliskolla kertomassa hieman ylivirittyneestä tunnelmasta, mutta se ei nyt minua haitannut yhtään. Seuraaminen tosi nätisti, tykkäsin. Jäävissä teki oikein liikkeet, ja seuraaminen oli nyt kohdillaan. Jännä; treenaaminen auttaa. ;) Luoksetulossa piippasi perääni, seisominen saisi olla aavistuksen nopsempi, muuten ihan ok homma. Ohjatussa tuli epävarmuus, toinen kartio oli Taimin näkökentässä niin, että näin sen matkalla merkille miettivän pienessä mielessään tilannetta, mikä sai sen pysähtymään ja katsomaan taakse lisäavun toivossa. Annoin uuden merkki-käskyn, jolla se jatkoi hitaasti matkaa kohti oikeaa merkkiä - pysäytin sen kun se oli suunnilleen saapunut säteen sisälle. Tiesin jo tässä vaiheessa todennäköisesti menevän keskelle, sillä epävarmuus saa aikaan sen helposti, vaikka viime aikoina oikea ja vasen ovatkin löytyneet. Näinhän siinä kävi, yritin pysäyttää, pysähtyi, mutta ei kyennyt korjaamaan kapulalle menoa. Oli paras antaa sen tulla, ja yrittää viestittää "ei se haittaa" -mentaliteettia. Olin helkkarin tyytyväinen ekaan kehään, nyt tuntui niin oikeelle koko homma.

Toiseen kehään Taimi lähti vähän huonommin. Mieli auttamatta oli siellä palkkauksessa kehän ulkopuolella, ja minun piti henkisesti raahata se ruudun lähetyspaikalle. Merkki vaatikin kaksi käskytystä, sillä ekalla taisi olla vielä ajatus hukassa. Jännitin todella ruutua, en uskonut yhtään sen onnistumiseen, sillä vaikka tekeekin erivärisillä ja kokoisilla kartioilla, niin en ollut tehnyt valkoisella pohjalla harmailla kartioilla, mitä epäilin vahvasti, ettei Taimin silmät osaisi poimia. Se kuitenkin lähti oikeaan suuntaan laukkaamaan ja vähän oli vinoon menossa, vaan ruudun lähellä se selvästi osasi kuitenkin hakea paikkaa, josta seisautin ja maahan yhdellä, nyt varmalla käskyllä. :) Loppu hyvin. Metalli ok. Tunnarissa kävi hassusti, liikkuri meinasi lopettaa liikkeen eteentuloon, mutta pyysin itse Taimin pertsaan, johon se ei ekalla siirtynyt (video muistuttikin, että Taimi katsoi yleisöön tässä, jotain se sieltä kuuli, ja eka käsky meni ihan ohi). Tunnari liikkeenä muuten tosi kiva. Kaukoissa sitten jännitys kattoon. Alkoi seisomisella, jossa otti toisella sen pienen askeleen eteen ja korjasi toisen jalan viereen, eli pieni etenemä - ei kuitenkaan askellusta, mikä voidaan lukea nyt edistymiseksi tai jopa onnistumiseksi tässä tapauksessa. Tässä kuitenkin oli palkka taas mielessä, pieni piippaus kuului, ja keskittyminen ei riittänyt tekemään aina oikeaa vaihtoa ekalla, tai pysymään annetussa liikkeessä. Muutamia lisäkäskyjä ja pieni etenemä. Suunta kuitenkin parempi, sanotaan, että sain lähteä palkkaamaan hyvin mielin, mikä tavallaan oli se tavoitekin.

Aluksi pisteenlaskijat olivat laskeneet tunnarin väärällä kertoimella, ja hetken luultiin jo ykköseen pisteiden riittäneen. Sepä olisikin ollut kiva, sillä toko olisi auttamatta saanut jäädä kesään tähtäävän jälki- ja tottistreenauksen nimissä. Mutta pian virhe selvisi, ja ei auttanut kuin laskea, että 7 pistettä se sitten jäi.

Treenattavaksi jää ohjatun saaminen taas varmaan kuntoon. On myös treenattava, että liikkeet voi olla useammassa pätkässä, eikä yksi isompi palkka ole merkki homman loppumisesta, tai mietittävä, mikä palkkaus sopii useamman pätkän kokeeseen. Lisäksi keskittymiskykyä on lisättävä. Treenattava herkkuruokakuppeja kentälle laittaen niin, että hommia pitää tehdä minulle täysiä, ennen kuin niille saa kuvitellakaan menevänsä. Kokoan kasan motivaation rippeita, ja uskon ,että joskus se vielä onnistuu.